Geschiedenis Bram Stapper

Poelier Bram Stapper 40 jaar in Rijssen!
19 september 1983 begonnen Bram en Wilma een eigen poeliers bedrijf aan de Haarstraat 6 in Rijssen.
Tijdens de opleiding MTS bouwkunde had Bram een bijbaantje op een standplaats in Schoonhoven samen met Wilma met de verkoop van kip en kaas. Na het behalen van zijn diploma ging hij werken bij een groot bouwbedrijf. Veel op kantoor zitten beviel hem niet zo, hij miste het contact met de klanten en het verkopen.

Zijn (zaterdag) werkgever begon drie winkels in Brabant en van 1 werd hij de bedrijfsleider. Dat ging prima, maar na 2 jaar kreeg hij het gevoel als ik dit voor iemand ander kan doen, dan moet een zaak voor mezelf ook lukken.
Bram, Wilma en hun dochter Christa vertrokken vanuit Alphen aan de Rijn naar Rijssen. Ze namen de winkel over van poelier Maassen van de Brink en begonnen hun eigen bedrijf, Poelier Bram Stapper.

In die tijd was grillen nog nieuw in Rijssen en kochten ze hun eerste Grill voor buiten. Daar werden voornamelijk haantjes gegrild en langzaam werden ook de borrelpootjes geïntroduceerd. Ook verkochten ze kaas.
Van wege de groei van het bedrijf besloten ze in 2004 te verhuizen naar een nieuwbouwpand aan de Watermolen.

In de jaren werd het steeds drukker en werd er steeds meer personeel aangenomen. Christa werkte als bijbaantje al van af haar 16e in het bedrijf. Alle vakanties, en vrije dagen was ze te vinden op de zaak. Na de MB0-opleiding en de HBO Small Retail management ging ze een jaar aan de slag bij C1000 in Enschede. Uiteindelijk beviel dit werk haar niet en aan de keuken tafel solliciteerde ze voor een baan bij haar ouders in het bedrijf.

Sinds 2018 is zij ook mede eigenaar van het bedrijf. Christa is veel te zien op de werkvloer en ook Socialmedia en de webshop vallen onder haar verantwoordelijkheden. Ook John, haar man, is langzaam in het bedrijf gegroeid. Waar hij eerst werkte in combinatie met zijn werk bij Bouwbedrijf Wessels. Is hij in 2020 ook mede eigenaar geworden. Samen met Bram, Wilma en andere collega’s zorgt hij voor de productie van verschillende producten in het bedrijf.

In de jaren zijn de werkzaamheden wel veranderd. Waar eerst voornamelijk rauwe kipproducten werden verkocht en een klein beetje gegaard. Is het nu vooral kant en klaar en gemak dat de klant verlangt
De populaire Borrelpootjes zijn nu niet meer weg te denken uit Rijssen en omstreken en ook onze verschillende hapjesschalen zijn ook gewild. Ook onze hapjespannen vinden ook steeds vaker de weg naar de verschillende bedrijven en huishoudens.

Ook de jongste generatie staat al te trappelen om aan de slag te gaan. Maar die mag vooral genieten van de lekkere kippenpootjes van opa.